Een minilening is dus heel handig als u snel een klein bedragje wilt lenen, de eerste keer kost dat nog wat tijd en moeite, maar als uw papieren eenmaal zijn ingediend dan kunt u binnen enkele minuten tot een dag over het geld beschikken. Na de eenmalige papierwerk, kunt u elke keer snel en gemakkelijk een minilening afsluiten. Bij het kiezen voor een minilening aanbieder moet u wel voorzichtig zijn, soms kan dit nogal wat verassingen met zich meebrengen. En uiteindelijk kan zo een mini lening behoorlijk wat geld gaan kosten, soms zelfs veel meer dan het bedrag dat u initieel geleend heeft. Zorg er daarom voor dat u alle voorwaarden altijd goed doorleest.

Voor het nemen van een minilening zijn er een aantal aanbieders die u kunt vergelijken. Vaak zijn de financiële instellingen die minileningen verstrekken aanbieders en niet echt bank instellingen zoals de ING, Rabo of ABN AMRO. Enkele bekende minilening aanbieders zijn onder andere:

Cashper, Ferratum, Lenen met advies, Kredietspotter, FX.nl – Hypotheken, A-Krediet en Spotcap. Deze aanbieders zijn betrouwbaar en bekend, natuurlijk zullen er meerdere aanbieders zijn voor minileningen, maar het beste is toch liever in zee te gaan met eentje die betrouwbaar is en bekend staat.