Vaak is het zo dat uw telefoon tijdens de vakantie ook meeverzekerd is. Dus mocht uw telefoon stuk gaan tijdens uw vakantie dan vergoedt de reisverzekering in veel gevallen de telefoon. De reisverzekeraar zal bij het opmaken van de reisverzekering een maximum bedrag hanteren voor schade aan de telefoon. Dit zal per verzekeraar ook verschillen en is dus handig als u dat even goed in de gaten houdt bij het afsluiten van de reisverzekering.

Eigen risico

Vaak is het ook zo dat u een eigen risico betaalt van 50 of 100 euro. Stel dat uw telefoon niet meer gerepareerd word dan betaalt u de eerste 50 tot 100 euro voor een nieuwe telefoon helemaal zelf en dat geldt ook voor reparaties.

Schadeformulier

Als uw telefoon kapot gaat tijdens de reis, kunt u door het invullen van een schadeformulier het geld van de reparatie terug krijgen. Er zal ook gevraagd worden naar een kopie van het aankoopbewijs van uw telefoon, aan de hand hiervan zal de verzekering bepalen welke bedrag voor de telefoon vergoedt wordt. Ook als uw telefoon gestolen wordt tijdens de vakantie kan deze vergoed worden in geval u een goede reisverzekering heeft. Let dus bij het afsluiten van uw reisverzekering erop dat deze dekking natuurlijk ook inbegrepen is.