Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die op verschillende manieren aangevuld kunnen worden. Elke aanvulling is specifiek en meestal passend bij het soort reis dat u gaat ondernemen. Veel voorkomende reisverzekeringen zijn:

  1. De aflopende reisverzekering, dit is een kortlopende reisverzekering die voor de duur van 1 vakantie wordt afgesloten en het is een heel jaar van kracht.
  2. De globetrotter reisverzekering is geschikt voor mensen die op reis gaan voor een langere periode.
  3. De annuleringsverzekering dekt alle kosten die bij komen kijken bij annulering van de reis, het biedt dekking voor onder andere de annuleringskosten.

Doel en duur

De type reisverzekering die u afsluit is dus afhankelijk van het doel van de reisverzekering, maar ook de duur speelt daarbij een grote rol. U kunt trouwens ook de verschillende soorten reisverzekeringen combineren en verschillende dekkingen toevoegen. Vaak combineert men de annuleringsverzekering met een andere reisverzekering. De reisverzekeringen kunnen van elkaar verschillen qua premie, voorwaarden en dekking. Ook zal er een stukje eigenrisico in de premie verwerkt zitten die voornamelijk de bagagedekking en medische kosten buitensluit. Als u deze dekkingen ook wilt opnemen in uw verzekering moet u dit kenbaar maken bij uw verzekeringsagent.